Vraag aan de expert: “Ik kan niet genieten van het moederschap. “”

Er zijn drie kinderen in het gezin: heterogene drie -jarige tweeling en hun jongere broer. Hoe in zo’n situatie “geniet van moederschap”? De heroïsche slogan weggegooid: koste wat het kost een effectieve moeder te zijn en tijd voor zichzelf te vinden, zei Anna Skavitina van kinderen.

Ik heb drie kinderen: een jongen en een meisje van 3 jaar oud, een jongen van 17 maanden oud. Ik heb geen assistenten, kindermeisjes, grootmoeders. Ik doe alles zelf. En ik werk ook vanuit huis. Dus het gebeurde. Natuurlijk ben ik boos moe. Maar ik ben klaar om het te accepteren en het te accepteren. De vraag is anders. Hoe u uzelf en kinderen kunt organiseren en op zo’n manier omgaat dat u van het moederschap geniet? Dit is nog niet.

Ik ben zelf erg actief, ik hou er niet van om thuis te zitten. Mijn kinderen gaan om een ​​aantal redenen nog niet naar de tuin. Ik doe ze de klok rond. Dat wil zeggen, elke dag hebben we geschilderd. We gaan naar allerlei klassen, cirkels, vergaderingen van moeders, wandelingen, zwembad, sites, workshops. Speelcentra, gymnastiek, we rijden op scooters, we gaan naar musea en galerijen.

Kinderen zijn dol op activiteit, ze zijn allemaal geïnteresseerd in. ‘S Ochtends stemmen ze al vanuit bed dat je eerder moet verzamelen en gaan. Ik denk aan het programma. Elke dag hebben ze een zeer interessante en divers. Dit is in de ochtend. Bovendien is er een slaap overdag en na de slaap meer rustige activiteit.

Kinderen gedragen zich buiten het huis, niet slecht, maar ik kan hen niet wennen om niet van me weg te rennen, vaak is dit een grote stress om niet iedereen te verliezen. Zorg ervoor dat ze niet beledigd zijn en niet beledigen.

Kinderen kunnen niet thuis zijn. Ze hebben een enorme speelkamer los van de slaapkamer, er zijn veel apparatuur en speelgoed daar. Het zou niet saai moeten zijn. Als we thuis zijn, kan ik ze niet aan. Ik kan niet naar het toilet gaan of eten. Ze tillen elkaar op, kloppen en huilen. Als we thuis zijn, zijn dit eindeloze driftbuien. Ongeacht of ze zelf spelen of ik doe dat ze tekenen, modelleren, ambacht. Eindeloze gevechten, ongehoorzaamheid, hysterie.

Ik wilde ook zeggen dat wanneer ik of mijn man het huis verlaten of thuis blijven bij een van de kinderen, we begrijpen dat ze individuele kinderen afzonderlijk zijn!

Ik begrijp dat dit een strijd om aandacht is, mogelijk! Maar hoe kan ik de situatie bezitten? Ik probeer het uit te leggen, vraag alsjeblieft om vergeving, maar in reactie hoor ik driftbuien en “nee”!

Ik schreeuw niet om kinderen als ik boos ben, ik spreek strikt en laat mijn stem laten zakken. Maar soms lijkt het mij dat mijn geduld eindigt, dat ik mijn eigen kinderen kan haten. Uit deze situatie ben ik al zo verwoest dat ik soms klaar ben om ze te volgen. Tekenfilms zijn zo tekenfilms, snoep zo snoep. Dit zal niet tot goed leiden. Ze zullen snel leren hoe ze hun kunnen bereiken. Wat moeten we doen?

Ekaterina, 34 jaar oud

Anna Skavitina, kinderanalist:

Katya, je bent een ongelooflijke moeder, het lukt je om zeer effectief te zijn. Ik denk dat veel moeders niet eens zullen geloven dat je het kunt omgaan zonder assistenten met zoveel kinderen en nog steeds werken. Когда человек настолько вымотан, но при этом в голове держит героический лозунг «я должна быть эффективной», наслаждаться жизнью и материнством очень сложно. Je hebt drie zeer jonge kinderen, die elk zeer strak contact nodig hebben met je moeder. Hun strijd om aandacht is het normale gedrag van kinderen op deze leeftijd: je brengt 24 uur per dag 7 dagen per week met hen door, maar elk van hen mist je. En daarom zijn al hun vrije tijd die ze bezig zijn met de strijd voor een stuk moeder.

Bovendien is het verschil in de leeftijd van uw kinderen moeilijk voor alle ouders, omdat oudere kinderen nog niet zijn opgegroeid om op zijn minst een beetje onafhankelijk te zijn, en het jongste kind moet continu met u communiceren. Daarom zijn uw uitgangen aan cirkels en een rijk programma op zijn minst een tijdelijke losladen van uw psyche, omdat tegelijkertijd andere volwassenen betrokken zijn bij uw kinderen. En daarom wordt de situatie buiten het huis ontslagen. Maar natuurlijk gaat de energie hiervoor een eindeloze hoeveelheid naar u toe.

De kinderen zijn nog steeds te klein om van hen te eisen om alleen te spelen. Daarom moet hun tijd door u, als analist en logistiek, worden gepland. In die zin doe je intuïtief alles goed. Jouw taak is om een ​​systeem te bedenken waarin je oudere kinderen minder met het jongste kind zouden zijn overgestoken, omdat hun jaloezie vrij sterk is, dit veroorzaakt gevechten en ongehoorzaamheid.

Een ander verhaal waar je aan hebt gekregen, is dat je oudere de leeftijd van de drie jaar van crisis bereikten waarin hun driftbuien en ongehoorzaamheid en grillen de natuurlijke manifestatie van hun leeftijd zijn. Favoriete zinnen van kinderen van drie jaar oud – “Not Me”, “I Will Not”, “Not Good”, “Not Morning”. En om zelfs een dergelijke moeilijke taak voor

Cialis Super Active

veel ouders te weerstaan. En je hebt er drie. Het zal mogelijk zijn om uw situatie alleen op te lossen wanneer elk van uw kinderen elke dag 15-20 minuten specifiek van u heeft, wanneer u slechts met het ene kind doet wat u niet met een ander doet. Elk kind moet weten dat moeder een aparte tijd voor hem heeft. Maar er zou nog steeds een soort volwassene moeten zijn die op dit moment bezig is met het tweede en derde kind.

Zodat je geniet van het moederschap, heb je tijd nodig voor jezelf. Probeer het eens te zijn met je man, vriendinnen, zoek een groep kort verblijf, kleuterschool, alleen voor jou om te kunnen herstellen. Deze tijd voor zichzelf zou regelmatig moeten zijn. En je moet weten dat dit stukje deze week is – alleen de jouwe, tijd voor het opnieuw opstarten, wanneer je “een gelukkige moeder voor kinderen kunt maken”. Bovendien is het plezier van het moederschap veel meer van ouders die de tijd overwegen doorgebracht met kinderen, zoals hun persoonlijke tijd. En ze denken aan het feit dat ze vandaag bij kinderen willen zijn, leiden ze naar een cirkel of klassen. En kinderen sluiten zich aan bij deze wens. Ze houden op de heersers van hun moeder te zijn, moeder wordt de heerser van zichzelf, haar tijd. Als je begrijpt dat alles wat er gebeurt volgens je verlangen, gebeuren de momenten van plezier veel vaker.