Waarom seks goed is voor de gezondheid

Het vermogen om te genieten is niet alleen gelukkig – het verlengt ons leven. Zijn rol in bescherming tegen ziekten is zo groot dat als we geen partner hebben, experts aanbevelen dat we onze sensualiteit onafhankelijk behouden.

Verlangen – een toename van vitaliteit, die bijdraagt ​​aan een lange levensduur. Dit is niet verrassend: de liefde bedrijven maakt ons gelukkiger, en dit gevoel is uiterst nuttig voor het immuunsysteem.

Fysiek plezier verbetert de hormonale balans. Ten tijde van het orgasme worden endorfines in de hersenen vrijgegeven, wat leidt tot een gevoel van euforie, dat in een gevoel van algemeen goed wordt – we kalmeren, stress neemt af, angst retraite draagt ​​bij aan het herstel van onze krachten.

Het hormoon van tederheid

Het hormoon dat in deze toestand wordt geproduceerd en ons aan elkaar bindt, wordt oxytocine genoemd. De concentratie in het bloed neemt toe tijdens knuffels en kussen en bereikt de piek ten tijde van het orgasme. Het is bekend dat oxytocine het proces van bevalling ‘lanceert’ en bijdraagt ​​aan de opkomst van moederlijke hechting aan het kind. Het is minder bekend dat het ook een belangrijke rol speelt bij het voorkomen van borstkanker.

Oxytocine wordt geproduceerd wanneer de tepels worden gestreeld, en dankzij het worden kankerverwekkende elementen uit de vrouwelijke borst verwijderd

“Die vrouwen wier borsten regelmatig worden gestreeld, beter beschermd tegen borstkanker, zoals bestudeerd door 1995 studies”, legt de gynaecoloog en seks -therapeut Silven Mimun uit. – Love Love Verbetering van het metabolisme zowel in individuele organen als in het algemeen.

Regelmatige seks vermindert ook het risico op ontstekingsprocessen die vereisten voor kanker en hart- en vaatziekten creëren. Daarom worden degenen die een periode van seksuele onthouding ervaren aanbevolen om zichzelf te strelen. “.

Mannen zijn ook bezorgd

“Wat mannen betreft, verminderen frequente ejaculaties het risico om prostaatkanker te krijgen, zoals bevestigd door een Amerikaans onderzoek uitgevoerd met 30 duizend mannen”, meldde cardioloog Frederick Saldman.

Vanaf 12 ejaculaties per maand wordt het effect van het verminderen van de incidentie merkbaar en na 21 ejaculatie per maand neemt het risico met een derde af. Prostaatmassage en ejaculatie dragen bij aan de verdrijving van carcinogene cellen. Evenals de vorming van calcinaten (calciumoxidekristallen) die zich ophopen in de prostaat. De studies benadrukken dat je bij afwezigheid van seks de prostaat kunt beschermen met behulp van masturbatie.

De behoeften van het hart

Vooroordeel is wijdverbreid dat seksuele activiteit gevaarlijk is voor het hart. Het tegenovergestelde is waar. Voor vrouwen is onthouding schadelijk, evenals ontevredenheid – zij zijn het die het risico op een hartinfarct verhogen.

Amaters van seksuele genoegens, het risico van sterven door hart- en vaatziekten is gehalveerd

Seks heeft een uitstekende lichaamsbeweging die de frequentie van hartcontracties verhoogt, samen met vervolgens het verwijderen van toxines uit het lichaam en verhoogt spierspanning.

Of het hieruit volgt dat we strikte boekhouding van geslachtsgemeenschap moeten behouden? “Je kunt een mechanisch orgasme bereiken, maar het zal geen diepe gevoelens of ervaringen van de volheid van het zijn brengen”, objecten Alena eril objecten. “Seksuele hoogtijdagen worden niet bereikt ten koste van de hoeveelheid, maar vanwege de kwaliteit van onze interacties.”.

Gevoelens ontwikkelen

Seksualiteit waarin het lichaam en de geest verbonden zijn, zijn in de eerste plaats een kwestie van verlangen. “Het is de wens die de belangrijkste factor is die het herstel van onze gezondheid bevordert,” is Alain Eril overtuigd.

Maar hoe u een verlangen kunt redden als we eenzaam zijn? Er is een uitweg: sluit deze niet binnen seks als zodanig, breid je seksualiteit uit en leer het plezier van het leven van je lichaam te voelen.

“Erotische sensatie is gegarandeerd”, belooft de holistische therapeut Galia Ortega. – voel je vrij om deze kwestie openlijk met vrienden te bespreken. Speel constant je gevoeligheid, masturberen, massage ontvangen of jezelf masseren. “.

Het idee is om gevoelens in de buitenwereld te laten omdraaien: snuiven tot geuren, vangt tinten van smaak tijdens de maaltijd, zingen mee tijdens het zingen is gehoord. Regel een vakantie in de natuur: laat de huid de aanraking van wind, de voeten – de ruwheid van de aarde en de handen de stam van de boom omhelzen ..

Realiseer in creativiteit

Sublimatie, dat wil zeggen het vermogen om seksuele energie om te leiden naar het

erectiepillen bestellen

kanaal van creatieve activiteit, kan een uitstekende oplossing zijn in afwezigheid van seks. Je kunt gaan sporten, kracht proberen in het theater, schilderen en literatuur, gaan dansen ..

Tegelijkertijd wisselen we energie uit met andere deelnemers aan het creatieve proces en fungeren we als collega’s of toeschouwers

“Hoe meer we gefascineerd zijn door de creatieve activiteit die we met anderen delen, hoe meer we energie krijgen, seksuele of een andere die ons innerlijke evenwicht herstelt,” benadrukt Eril Alain eril.

“Ik had periodes van onthouding vanwege het ontbreken van een partner”, geeft de actrice en video -operator Mortil Shartyus toe. – maar vaak werd dit ingewisseld door de lancering van nieuwe projecten. Op zulke momenten leed ik niet aan seksuele eenzaamheid, maar integendeel, ik was gepassioneerd over de ontwikkeling van mijn plannen. “.

De 30-jarige Svetlana verspreidde zich onlangs met haar man en was moeilijk om te scheiden. Ze wilde geen andere mannen ontmoeten. En toch smoorde een duister verlangen haar weg, alsof er iets in haar wilde worden geboren. Ze begon zich bezig te houden met aquarel. Tijdens de lessen in de groep ervoer ze een “emotionele toename dicht bij seksuele ervaring”. Svetlana begon veel beter om te gaan met het verdriet van afscheid.

Een andere uitstekende motor van Desire is een amateurtheater, omdat het tegelijkertijd het lichaam, verbeelding en creatieve vaardigheden omvat. Op het podium zien we zelf niet wat we doen – maar anderen kijken ons aan. Deze look gericht op ons en geïnteresseerd in onze acties verhoogt het zelfvertrouwen, herstelt ons zelfvertrouwen, draagt ​​bij aan een toename van energie en wekt verlangens in ons op.